Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Varför är Stryker-serien från Delta fortfarande de mest prisvärda enheterna på marknaden?

Från Astro

Delta Stryker som finns i både FFP och SFP, har länge varit en favorit bland fansen sedan den kom för över 4 år sedan; så varför fortsätter den växa sig ännu starkare som det bästa prisvärda premiumkikarsiktet på marknaden? 


Den låga nivån

Det första kikarsiktet vi fokuserar på är  4,5-30x56 som erbjuder ett mångsidigt förstorings område och  som kommer att ge utmärkt klarhet och upplösning tack vare högkvalitativt japanskt ED-glas och HD-linsbeläggningar. Varje MIL-riktmedel har utformats sakkunnigt av några av de bästa skandinaviska aktiva tävlingsskyttarna. 34 mm-tuben ger 29 MILS (100 MOA) intern justering så mer än tillräckligt med elevation för långdistansskytte och PRL/PRS-evenemang. De välmarkerade höjd- och sidjusteringarna är lätta att läsa av och ger användaren 10 MILs justering per varv vilket gör det lätt att följa med, särskilt i tävlingsmiljöer med höga insatser. Det låsbara systemet gör att kikarsiktet kan förvaras, bäras och lätt transporteras stressfritt och den mekaniska nollställningen gör att en nollpunkt kan ställas in och enkelt återställas för snabba justeringar på flera avstånd i fält.

Delta Optical Stryker HD 4,5-30x56(1).jpg

Med detta i åtanke har långdistansspecialisten Richard på Sharp Shooting UK, som har varit ett fan av Delta sedan dag ett och arbetat nära dem vid utvecklingen av Stryker-serien fått säga sitt. 

Så hur har  Delta Stryker-serien presterat för dig under de senaste åren, särskilt när det gäller att skjuta över 1000 meter konsekvent?


Richard på Sharp Shooting kommenterade:

"Efter att ha blivit överväldigad när de först lanserades, har ingenting förändrats i denna bedömning under åren sedan dess. Det finns inget bättre för denna prislapp och det är bra att det finns en FFP och SFP tillgänglig för folk. Jag har sett flera dussin personer genom mina ballistiska utbildningsdagar och alla älskar dem och jag har aldrig hört talas om ett enda mekaniskt problem. Jag har gjort flera precisionsspårningstester till alla extrema inställningar och alltid är dom perfekta.


De är helt enkelt det säkraste valet för ett premiumsikte i den prisklassen. Och för att vara ärlig finns det en hel del dyrare kikarsikten som dessa Strykers slår."

Delta Optical Stryker HD 4,5-30x56.jpg

Så när du tar hänsyn till prislappen på  Delta Stryker 4.5-30x56 FFP finns det fortfarande ingen annan optik som kan konkurrera med denna serie. 


Om vi lägger första modellen Stryker åt sidan ska vi gå in på den andra mångsidiga brodern  Delta Stryker 5-50x56 . Detta optiska kraftpaket är verkligen ett av de mest mångsidiga kikarsiktena på denna jord. Det 10x förstoringsintervallet 5-50x gör att detta kikarsikte kan användas för ett komplett utbud av skyttediscipliner och sporter. 

Genom att erbjuda Delta Stryker 5-50x-serien sedan den släpptes har jag haft skyttar från alla håll och kanter som har bedömt dess optiska prestanda och repeterbarhet. Vi har haft jägare som letar efter en multifunktionell optik för hjortar med målet att den kan mäta sig med Swarovski Z6 i svagt ljus och jägare som jagar räv som kombinerar den med  PARD 007 okularmonterat mörkersikte som kan identifiera målet på ett avstånd på upp till 600 meter när de använder VCSEL-laserlampor. Galna avstånd! Ändå var detta inte ens Strykers primära fokus när detta sikte först designades och såldes ut på marknaden av Delta. Deras huvudfokus var att skapa ett sikte som inte liknar någon annan. Vilket de lyckades med.


Delta Stryker 5-50x56 accelererade till stjärnglans på väldig kort tid inom Field Target Air Rifle-världen tack vare John Farbrother, en tidigare anställd och vän till Opticswarehouse, som vann flera brittiska tävlingar med sin Delta Stryker och slutligen världsmästerskapen för ungefär fyra år sedan. Delta Stryker 5-50x56 erbjuder allt du behöver för Field Target-skytte, en hög förstoring, parallax ner till 10 meter, ett fint klickvärde (antingen 1/8 MOA eller 0,05 Mrad) och belysning som gör att du kan urskilja den fina mittpunkten mot mörka bakgrunder när du skjuter i skogsmiljöer. Precisionen och nollställning är tillförlitliga och under den tid som jag har sålt Strykers kan jag inte komma på något tillfälle där det har skett en retur på grund av att en Stryker inte har följt rätt riktning.

Så vi har täckt jakt och luftgevärsskytte, så vad är nästa sport som Stryker 5-50x kan användas till? Jo F-Class, FTR och Benchrest är alla inom dess möjligheter och områden där den utmärker sig. Oavsett om du vill skjuta 1000 meter på Bisley eller inomhus 25m Benchrest kommer det ED japanska glaset att ge den klarhet och upplösning du behöver för att utmärka dig och gå om konkurrenterna. 34mm  Stryker 5-50x56 har 3 val av hårkors som inkluderar DLS-1 som är en milliradianbaserad hårkors som är parat med 0,05 MRAD-klick, DLS-2 som är ett fint hårkors med en mittpunkt som återigen är 0,05 MRAD-klick och slutligen storfavoriten och det populära alternativet i Storbritannien DLS-3 MOA som kommer med 1/8 MOA-klick. Varje alternativ har en intern justering på 100 MOA eller 29 MILs, vilket tillsammans med rätt kaliber och någon form av MOA-monteringssystem gör det möjligt för dig att uppnå exakt skytte på en mil utan problem.


Den 10-åriga garanti som Delta ger är enkel. Om optiken bär på ett tillverkningsproblem som inte kan repareras på deras polska reparationsanläggning kommer den att bytas ut mot ett nytt kikarsikte, det kan du inte klaga på. 


Summering: Så om jag letar efter ett kikarsikte till medelpris som ger mig samma funktioner och möjligheter som varumärken som är betydligt dyrare skulle jag sluta leta. l Delta Stryker-serien hittar du kikarsiktet du letar efter.