Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Shimano Sahara FJ Haspelrulle

899 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Rullstorlek: 1000
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Sahara FJ Haspelrulle


Sahara är en haspelrulle som menar allvar. Den eleganta looken matchas mer än väl av det imponerande utbudet av teknik i en kombination som motsäger det anmärkningsvärt överkomliga priset.

Shimano Sahara FJ Haspelrulle

Det första du kommer att lägga märke till när du använder Sahara är hur smidig, tyst och kraftfull den är när den roterar – speciellt när du drillar fisk under press. Detta beror på en kombination av HAGANE Gear, X-SHIP och Silent Drive.

Denna tekniska trilogi finns vanligtvis på Shimanos dyrare rullar och är en oväntad bonus för alla Sahara-ägare.

  • 1000-storleken lämpar sig bra till det enklare fisket men kortare spön runt 6-7 fots som passar perfekt till att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känslig utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina, ca 0,08-0,15 gör sig bäst.

  • 2000 är storleken större och även denna rekommenderas till det lätta fisket av abborre, gös eller regnbåge. Den lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm.

  • 2500 är mellan storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från abborre, gös, regnbåge eller gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.

  • 3000-modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till gädda, gös eller havsöring. De lämpar sig bra när spöna blir lite längre, ca 8-11 fot. Linkapaciteten är här god och man kan fiska med allt från dom tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar i nylon 0,35mm.

  • 4000-modellen är den största bland normalstora haspelrullar. Det finns absolut större, enda upp till 30000 modeller, men då får man en helt annan inriktning. Använd din 4000-storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet. Lämpar sig för allt från gädda och gös till havsöring och lax.
Rullstorlek: 1000

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande