Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

ZWO Atmospheric Dispersion Corrector ADC

1 850 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Atmospheric Dispersion Corrector ADC

ZWO ADC Atmospheric Dispersion Corrector är en fantastisk innovation för bättre skärpa vid både visuella och fotografiska observationer av objekt som ligger lågt på himlen. Där är färgspridningen i atmosfären som störst och genom att justera två prismor i ADC'n gentemot varandra så kan färgfelet elimineras med en skarp bild som resultat.

ZWO Atmospheric Dispersion Corrector, ADC

ZWO ADC Atmospheric Dispersion Corrector brukar oftast användas vid observationer av planeter eftersom de här i Skandinavien ofta står lågt på himlen och därför upplevs som oskarpa sedda genom ett teleskop.

Resultatet av ökad skärpa med ADC'n ses direkt när du enkelt och smidigt justerar de båda prismorna gentemot varandra och därigenom eliminerar färgspridningen. Justeringen är steglös och som störst när reglagen står 180 grader från varandra. Utgå alltid från att orintera reglagen över varandra som i bilden här under och se sedan till att rotera ADC'n i fokuseraren så att reglagen ligger parallellt med horisonten. På detta sätt utnyttjar du den maximala effekten hos ADC'n.

I ett teleskop med ekvatoriell montering kommer horisontnivån att ändras beroende var på himlen teleskopet pekar och då måste du vrida ADC'n i motsvarande grad så att de parallella reglagen ligger horisontellt.

Om det objekt du observerar ligger mycket lågt så kan det hända att du inte kan korrigera bort färgspridningen fullständigt. Vid sådana tillfällen har du två alternativ för bättre korrigering genom att ändra avstånden mellan de olika optiska elementen. Se nedan!

Specifikationer:

  • Optik: Två kilformade prismor, justerbara relativt varandra
  • Anslutning på teleskopsidan: 1,25" hylsa med filtergänga samt T2 hongänga
  • Anslutning på kamera/okularsidan: 1,25" hylsa och T2 hangänga
  • Antireflexbahandling: Alla optiska ytor
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande