Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Sky-Watcher Skyhawk-114 spegelteleskop

REA

1 687 SEK

-35% 2 595 SEK
Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Skrymmande artiklar
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Skyhawk-114 spegelteleskop

Skyhawk 1141 är ett klassiskt teleskop med en modern makeover - den uppdaterade kortare tuben gör det lättare att hantera och transportera. En riktigt bra stjärnkikare för dig som inte bara vill tilla på stjärnorna utan vill se allt från månen och planeterna till ljussvaga nebulosor! Vilket nybörjar komplettpaket skall jag välja?

Skywatcher Skyhawk-1141 spegelteleskop

Skyhawk är ett spegelteleskop med kort tub och en korrektorlins som ger längre brännvidd. Detta underlättar att få högre förstoringar. Optiken är lite enklare än i syskonmodellen Skyhawk-1145P men är absolut tillräckligt för ett nybörjarteleskop som används i några år innan du uppgraderar till något större. Teleskopet har en stor optikdiameter (114 mm) för att uppnå hög kvalitet och ljusa bilder.

Skyhawk är ett välgjort teleskop med mycket värde för pengarna. Teleskopet är väl utrustat med en modern rödpunktssökare (för att hitta föremål enklare) och det enkla systemet med tvåskruvsmanövrering visar på en fin känsla för detaljer och användarkomfort.

SkyHawk-1141 modellen har en sfärisk primärspegel med korrektorlins. Jämfört med 1145P modellen är optiken lite enklare men ändå helt tillräckligt för att få ut skarpa, ljusstarka bilder.

Vilken Skyhawk modell skall jag välja?

Skywatcher Skyhawk finns i två olika versioner: Skyhawk-1145P och Skyhawk-1141. Vilken av dessa passar bäst för dig?

Skyhawk-1141 har en enklare sfärisk spegel och en integrerad barlowlins. Som resultat blir bildkvaliteten aningen lägre än på P-modellen. Skillnaden är dock inte jättestort och de flesta nybörjare kommer inte att kunna se någon skillnad. Däremot har Skyhawk 1141 nackdelen att det inte går att få lika låga förstoringar som med Skyhawk 1145P. Åt andra hållet när det gäller att få höga förstoringar är inte det ett problem.

Skyhawk-1145P med sin paraboliska primärspegel har den bättre bildkvaliteten. En riktigt stor skillnad mot sitt billigare syskon kommer du dock först att se efter du har tränat upp dina ögon och efter du har köpt lite finare okular än de som medföljer. Teleskopet är därför bäst för dig som vill kunna växa med teleskopet och inte tänker ersätta det mot en större modell inom några år.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år
Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:

  • Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
  • Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
  • Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
  • Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Teleskopet innehåller:

  • Medföljande Okular (1,25"): 10 mm & 25 mm
  • 2x Barlow Lins (economy barlow)
  • Sfärisk primärspegel
  • Rödpunktssökare
  • EQ1 montering
  • Aluminiumstativ med tillbehörsfack

Produktmanualer

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande