Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Celestron StarSense

5 995 SEK

Tillfälligt slut
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

StarSense

Att kalibrera din datorstyrda teleskopmontering för kvällens observationer har aldrig varit enklare! Montera StarSense på teleskoptuben, tryck på "Align-knappen" och vänta i ca tre minuter och du är klar att utforska alla objekt från handkontrollens 40000 objekt. En revolutionerande produkt från Celestron!

Celestron StarSense modul för helautomatisk Goto kalibrering

Med StarSense slipper du det jobbiga och tidsödande momentet med att manuellt lokalisera minst två stjärnor på himlen för att kalibrera ditt datoriserade teleskop! En knapptryckning och StarSense lokaliserar dessa stjärnor själv inom några minuter. Om du vill så kan du ange fler stjärnor för StarSense att lokalisera och därmed få större noggrannhet. StarSense är inte bara kompatibel med alla Celestrons nuvarande modeller av datorstyrda teleskop utan också med många äldre (se kompatibilitetslistan nedan).

Hemligheten bakom StarSense är en kamera som tar en serie bilder av natthimlen, "läser av" stjärnmönstret och jämför med databasen som finns i handkontrollen och på så sätt vet hur teleskopet ska kalibreras. Efter ungefär tre minuter har StarSense samlat tillräckligt med information för att triangulera sin position och kalibrera monteringen. Tryck sedan på knappen "Sky Tour" och du får en guidad tur till de finaste objekten på himlen!

Även till de mer avancerade teleskopen kommer StarSense att vara ett utomordentligt tillbehör. StarSense ersätter dyr programvara som används för sedvanlig teleskopstyrning och ger överlägsen peknoggrannhet från horisont till horisont.

Huvudfunktioner

  • Inget behov av att identifiera eller manuellt lokalisera någon stjärna på himlen. StarSense justeras automatiskt ditt teleskop så att du kan börja observera inom några minuter.
  • Enda tillbehör som finns tillgängligt som möjliggör automatisk GoTo-funktion.
  • Gör teleskopet klart för observation inom bara tre minuter.
  • Ger mycket hög noggrannhet vid kalibrering med många stjärnor.
  • Handkontroll med 40000 objekt i databasen.
Kompatibel med Inte kompatibel med
NexStar SE Series NexStar i Series
CPC, CPC DX Ultima 2000
NexStar GPS Series
CGE Pro
Advanced VX
Advanced GT
CGEM, CGEM DX
CGE
NexStar SLT (with Aux. splitter)
LCM (with Aux. splitter)
NexStar GT (with Aux. splitter)
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande