Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Hotech Advanced CT laserkollimator

7 150 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Advanced CT laserkollimator

Exakt, snabb och smidig kollimering av optiken i teleskop av typen Schmidt-Cassegrain, Maksutov Cassegrain, Schmidt-Newton, Cassegrain och Ritchie Cretien utan behov av en stjärna. Med detta specialiserade kollimeringsinstrument kan du göra proceduren både inom- och utomhus, dag som natt och är enkelt att använda.

Hotech Advanced CT laserkollimator är en mycket innovativ lösning för en exakt, snabb och smidig kollimering av optiken i teleskop av typen Schmidt-Cassegrain, Maksutov Cassegrain, Schmidt-Newton, Cassegrain och Ritchie Cretien utan behov av en stjärna. Tekniken bygger på tre perfekt parallella laserstrålar riktade genom teleskopet som detekterar minsta avvikelse hos optiken varefter du gör den nödvändiga kollimeringen med hjälp av måltavlan som du placerat framför teleskopet. Ljusetstrålarna utgår från måltavlan och skickas två gånger genom teleskopet tack vare en planspegel som ansluts i fokuseraren. De projiceras slutligen tillbaka på måltavlan där du tydlgt ser hur du ska justera sekundärspegeln.

Smidigheten att kunna göra en kollimering inomhus underlättar mycket eftersom kollimering utomhus mot en stjärna kräver bra seeing samtidigt som förfarandet är mycket svårare. Eftersom fokuseringen vid kollimeringen kan vara inställd på oändligt som vid observation av astronomiska objekt så finns heller ingen risk för "mirror-flop", dvs att huvudspegeln rör sig om du tvingas skruva fokuseringsratten från ett annat fokusavstånd, som i fallet med kollimering mot en "artificiell" stjärna.

Hotech Advanced CT laserkollimator är ett välbyggt precisionsinstrument som gör att du får fullt utbyte av ditt teleskops prestanda. Med CNC-frästa detaljer i stabil flygplansaluminium har du en garanti att instrumentet ger tillförlitligt mätresultat. Den kan användas för kollimering av teleskop med primärspeglar större än 7" diameter och sekundärspeglar med 6" diameter och mindre.

https://www.youtube.com/watch?v=wgDBktsX3fI 

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande