Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Kowa BD II 8x32 XD Handkikare

REA

3 956 SEK

-10% 4 395 SEK
Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

BD II 8x32 XD Handkikare

Kowa BDII XD bygger på framgångarna av den tidigare generationen, men med en del stora förbättringar. Den huvudsakliga förbättringen på den nya generationen är uppgraderingen av det redan stora synfältet till en numera klassledande nivå. Tack vare det mycket stora synfältet får du en bred och bekväm bild där du enkelt kan hitta det du söker, utan att för den delen kompromissa på kvaliteten. Detta är verkligen en kvalitetskikare som vi varmt kan rekommendera.

Kowa BDII-XD 8x32 WA

Konstruktion

Kowa BDII XD serien är byggd i ett kompakt chassi av en magnesiumlegering som gör kikaren mycket lätt men samtidigt väldigt tålig. Chassit är täckt av en gummiarmering som skyddar den mot stötar och som dessutom gör kikaren 10Befreittentät. Detta gör att du kan ta med kikaren hela dagen utan att besväras av tyngden, och med vetskapen om att kikaren kommer att tåla alla äventyr du kan tänkas vara med på.

Ytbehandlingar

Alla linskomponenter är fullt ytbehandlade i flera lager. Takkantsprismorna är dessutom extra behandlade för att öka reflektiviteten och gör att kikaren släpper igenom mer än 99% av ljuset! Detta gör att ljustransmission, färgåtergivning, och kontrasten i bilden alltid är optimal och ger dig en klar och skarp bild utan färgfel.

De yttre linserna är behandlade med Kowas egenutvecklade KR-behandling, Kowa Repelling Coating, för att avvisa smuts, fett, och vatten vilket gör linserna mycket lätta att rengöra och att vattendroppar rinner av glasen utan att lämna någon beläggning efter sig.

Linser

Kowa BDII XD är utrustad med Kowas legendariska XD-glas. Detta högpresterande ED-glas innehåller stora mänger av mineralet flouritekristall, vilket är världens bästa material för ljustransmission idag.

Fokusering

Den stora fokusratten är greppvänlig och väl placerad för att du enkelt skall kunna ändra skärpan snabbt mellan olika avstånd. Den är mycket enkel att exakt ställa in för optimal skärpa. Den inbyggda dipotrijusteringen gör dessutom att du kan ställa in kikaren så att den ännu bättra passar för dig och dina ögon.

BDII XD har en mycket kort närgräns, vilket gör att kikaren även är lämplig för förstoring av objekt relativt nära, så som t.ex. fjärilar och blommor.

Synfält

Den stora anledningen till att Kowa BDII XD är en så pass bra kikare hittar vi i synfältet. Den enormt breda vyn är klassledande, och utklassar till och med väsentligt dyrare kikare. Den breda bilden är verkligen en upplevelse och gör det mycket bekvämare att använda kikaren under långa sessioner utan att få tunnelseende, och du kan mycket enklare hitta det du söker i landskapet.

Medföljande tillbehör

Kowa BDII XD kommer med en mjuk nackrem, en vattenavvisande väska, samt lock för både främre och bakre linser.

Storlek: En stl
Storlek: 124x116x51mm
Vikt: 540g

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande