Stäng
Casström Casström No.10 Swedish forest knife Björk med eldstål

Produktinformation:

Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn.
Bladet är 10cm långt och tillverkat i 3,8 mm tjockt O2 verktygsstål (Böhler K720) med hög kolhalt som värmebehandlas för att uppnå en hårdhet av 58-60 HRC. Knivarna är slipade med en platt skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt.

Handtaget är i utvald masur björk, men finns även i ek och grön linne micarta. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning.Den har en extra bred bältesögla, öppning i botten för vätska och hål för förankringsrem.

Om Stålet:
O2 Verktygsstål
Detta verktygsstål från Böhler (K720) är en mycket starkt oljehärdat verktygsstål med hög kolhalt. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen duktilitet och seghet samtidigt som det är lätt att slipa och kan erhålla en mycket skarp egg som håller bra. Detta stål är ett kolstål med låg kromhalt som kommer rosta om de lämnas vått och det måste därför torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när kniven förvaras i miljö med hög luftfuktighet.
(HRC 58-60)

Kniven levereras med ett rejält brunt knivfodral i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder.

Levereras här med eldstål och slida anpassad för det.

Total längd: 22 cm
Bladlängd: 10 cm
Bladtjocklek: 3,8 mm
Stål: O2 Verktygsstål
Hårdhet: 58-60 HRC
Slipning: Skandinavisk slipning
Skaft/Handtag: Masurbjörk och svarta mellanlägg
Fodral/hölster: Djup knivslida i tjockt vegetabilgarvat läder
Varumärke: CasströmAndra kunder tittade även på...

Andra som köpte Casström Casström No.10 Swedish forest knife Björk med eldstål har även köpt...

Standardvy | Byt till Mobil vy