Stäng
Casström Casström No.10 Swedish forest knife Micarta
Casström Casström No.10 Swedish forest knife Micarta

Produktinformation:

Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Bladet är 10cm långt och tillverkat i 3,8 mm tjockt O2 verktygsstål (Böhler K720) med hög kolhalt som värmebehandlas för att uppnå en hårdhet av 58-60 HRC. Knivarna är slipade med en platt skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt.

Handtaget är i grön linne micarta men finns även i ek och nu även i masur björk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar.

Kniven levereras med ett mycket rejält brunt knivfodral tillverkat i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder (Svart till gröna micarta versionen). Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem.


Bladlängd: 10 cm
Bladbredd: 3,8 cm
Bladtjocklek: 4 mm
Stål: Verktygsstålet Böhler K720 (Kolstål)
Hårdhet: 58-60 HRC
Slipning: Skandinavisk slipning
Skaft/Handtag: Grön linne micarta
Fodral/hölster: Djup knivslida i tjockt vegetabilgarvat läder
Varumärke: CasströmAndra kunder tittade även på...

Andra som köpte Casström Casström No.10 Swedish forest knife Micarta har även köpt...

Standardvy | Byt till Mobil vy